söndag 3 april 2011

Syhelg

För några veckor sedan var jag till Katrineholm på syhelg, 23 syglada tjejer i olika åldrar träffas och syr en hel helg, många hade åkt över 20 mil för att vara med. Vår värdinna för helgen hade veckan innan fyllt jämna år, så i höstas bestämde vi att de som ville skulle sy ett block till henne i bestämt mått och det skulle vara i blått och beige.
De som ville fick också sy en stjärna, så här sydde jag.
Blocken överlämnades i en fin låda som en av sömmerskorna hade gjort.
Lådan blev som en tårta!!
Så här ser det ut där vi syr, nu är visst alla på lunch, annars är det full aktivitet och mycket skratt. Vi betalar en liten slant som täcker lokalhyra och mat, maten är hemlagad, det enda vi behöver göra är att hjälpa till med disken, annars syr vi hela helgen. Det är lappteknik vi har gemensamt, men även stickningar och broderier togs fram.
Vi sover på madrasser i andra rum, så vi kan gå och lägga oss när vi vill och sy när vi vill. Vi träffas 2 gånger om året, höst och vår, och det är en helg som alla ser fram emot, så många nya vänner jag fått genom internet, jag kände ingen av dem för några år sedan.

2 kommentarer:

annicka sa...

Tänk vad detta känns igen; blink blink. Bra beskrivet!!!

Katarina sa...

Denna gång tog jag mig inte tid att fota själv, så det var skoj att se några bilder därifrån! Nu får vi längta ända till hösten:-)) Kram Katarina