onsdag 6 november 2013

shopping i Barcelona

När jag är ute och reser så tycker jag det är kul att titta i affärer och skyltfönster, där finns fina saker, fula saker, saker man vill ha och saker som bara är roliga.

 Klädkedjan Desigual är ju spansk och finns överallt, jag tycker att kläderna är roliga och jag blir glad av dem, men det är lite för mycket mönster för att jag ska vilja ha det på mig, men en väska har jag köpt en gång.
 Happy Pills, roligt namn på en godisaffär.
 Här är väskor sydda av gamla reklamskyltar i tyg.
 Skyltdockorna har fått påsar på huvudet, jag tror där såldes kläder,  jag gillade bakgrunden med kassar och skedar.
 Den här affären där det bara säljs julsaker har säkert öppet året om.
 Helt underbart!! Små bäbiskläder i bara naturvitt.
 Så sött!
 Färgglada strumpor!
 Blev förälskad i dessa halsdukar. Man kan tro att bilden är i sepia, men allt i affären hade de här färgerna, allt från vitt till brunt och svart, det var så fint.
 Jag köpte 3 av dem :-)
 Den här affären hade sonen gillat, vi köpte ett par lila handtag till honom. Här blev de arga när jag tog fram kameran.
 Vilka lökar!! Otroligt stora, det är vanliga vinflaskor intill.
 En hel affär med elektriska cigaretter ? ? ?
 Tyggatan Carrer de Roger de Lluria hittade jag förstås, 3 stora, fina affärer men jag handlade inget, det var väl inget jag behövde...

Jag märker att jag behöver glasögon allt oftare, mest när jag handarbetar, de här hängs om halsen när de inte används, skalmen går runt huvudet, det sitter en magnet mitt fram. jag köpte ett par lila.

Innan resan hade jag blivit kär i de spanska skorna El Naturalista, de finns i många fina modeller och färger på nätet.
I Barca fanns ett väldigt litet utbud, det kanske bara var vinterkollektionen som fanns framme, ett par svart blev mina.

5 kommentarer:

Kikki Ragnarsson sa...

Så läckra skor! Kul att du hittade "Roger-gatan", vi hade ju otur att bo på de och att tygaffärerna samtidigt var stängda pga en lokal helg. Affären med väskor av reklamvepor hittade vi också. Många var läckra, fast lite för dyra. Jag längtar tillbaka när jag ser dina bilder.

Katarina sa...

"Samma" sko fast lila hamnade på mina fötter också:-)) För övrigt var det nog endast skylten med de underbara babykläderna, som även jag såg. kram Katarina

annicka sa...

Kul ide med skyltfönsterbilder! Jag kände igen flera av skyltfönstren men inte den sepiafärgade. Den hade varit kul att se. Glasögonen var läckra. Tänk att du blivit beroende av glasögon. Affären med väskorna gav mig inspiration till att sy en bönpåse att ha på magen jag har aldrig sett det förr.

Anonym sa...

Vilka roliga bilder på butiker som verkligen ser spännande ut! Snygga skor.

Anneli sa...

Härliga bilder från resan. God Jul. Kram Anneli