söndag 4 januari 2015

Förkläde och färger

Jag har en "attgöralista", där listar jag saker som jag ska sy, jag har även en "villgöralista" där listar jag sådant som jag vill sy, den är rätt lång och förändras ständigt, jag kan bli inspirerad när jag sitter och surfar på internet och ser något fint.

Jag köpte tyg till ett förkläde för länge sedan, just ett förkläde har stått på min "attgöralista" väldigt länge.

 Ville ha ett kraftigt tyg, det blev ett i cerise från Ikea.

 Någon timme vid symaskin idag och så var det klart, jag hade ett bra mönster som jag var nöjd med och då går det ganska fort att sy. Det blev inga dekorationer på, för tyget är ganska hårt, det blir i alla fall inga handbroderier på det, kanske en applikation på symaskin.

Sydde detta gröna förkläde för många år sedan efter samma mönster och det är helt utslitet, jag använder alltid förkläde i köket.
 
Jag har haft en grön period i mitt liv i några år nu, jag undrar om den håller på att ta slut...  Det sägs att man ändrar favoritfärg vart 7:de år. När jag var runt 20 år och flyttade hemifrån, så var allt ljusblått. Tapeter, soffa, porslin, kakel, gardiner, kuddar, mattor, ja det mesta. När vi flyttade till huset var det mycket mörkblått, sen har det varit grönt länge. Just nu är det lila, cerise och orange som jag gillar ...
Men turkost finns också, mina orangea marockanska tofflor var helt utslitna så Tomten kom med ett par turkosa, en glad färg. Vi har ett ljust turkost sovrum som jag trivs så bra i, men tapeterna börjar bli dåliga, vilken färg ska jag välja nu??

Jag blir glad av starka färger, gillar oftast inte murriga och smutsiga färger, men som sagt smaken förändras... mitt hem är ganska vitt, det ger mig harmoni och lugn.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grönt är fint. Och turkos! Just nu har jag turkos, orange och grått i tankarna när jag drömmer om vårt nya hem. Men det dröjer 1 1/2 år, så jag hinner ändra mig./Elisabet