måndag 10 oktober 2011

Luftmadrasstäcke

Nästa helg är det dags för höstens höjdpunkt, vi är ett gäng tjejer som träffas för att sy 2 gånger om året, vi har tidigare varit i Björkvik, men nu ska vi träffas i Katrineholm för andra gången. Vi träffas och syr i 2 dygn, sover på golvet när vi blir trötta, det kan kallas sy-LAN, därför har jag sytt ett täcke som passar på luftmadrassen.
Första gången jag var i Björkvik köpte jag en bunt med Amy Butler-tyger, det har legat i 6 år, men nu tog jag mod till mig och skar i dem.
Kviltningen blev enkel.
Baksida blev mysig fleece.
Ett varmt och gosigt täcke istället för liggunderlag.


söndag 9 oktober 2011

Varma fötter

Nu är hösten här på riktigt, vi har haft första frostnatten. Förra veckan hade jag fortfarande sandaler, utan strumpor.
Igår var premiärpromenaden med höstens nya kängor, varma var de. De är från Rieker, liksom mina sommarskor sen flera år, de har verkligen varit en favorit så jag hoppas att jag ska trivas lika bra med de här.
Vi har ganska svalt inne, det är en vanesak, jag vill nog inte ha för varmt, men vi har kalla golv, så jag klickade hem dessa scholltofflor från Campadre för ett tag sen. Jag har handlat en del därifrån, de har roliga saker ibland, men det gäller att handla snabbt innan de tar slut.

lördag 1 oktober 2011

Semester, höst och mackat

Sommarlovet avslutades med en vecka i Turkiet, där vi mest badade.
Vi provade All in Clusive för första gången och vi var riktigt nöjda, Bra frukost, enklare lunchmat på stranden, gröna sockerkaksrutor till eftermiddagsfika och mycket mat och efterrätter till kvällen. Barnen fick turkiska pannkakor kl 15.
Inspiration till sömnad av olika slag fanns på murade väggar och krydduppläggningar.



Men nu är hösten här med alla vackra färger i naturen.
Jag passade på att macka ett lapptäcke ute idag, tycker det är lite nervöst ifall det inte ska bli bra, men jag tog mod till mig och det blev riktigt bra.
Altanbordet funkade alldeles utmärkt med sina brädor med mellanrum när tags-pistolen kom fram, jag sköt liksom i luften och med bra mellanrum.
Eftersom det gick så bra så mackade jag ett täcke till. Att macka är att lägga ihop en topp med vadd och baksida, idag använde jag fleece för första gången, då behövs ingen vadd eller baksida. Nu ska täckena kviltas, men det får bli en annan dag.