söndag 20 januari 2013

Designväggen fungerar

En låda med tråkiga provlappar börjar bli en scrapsquilt.
 Provlappar sorterade i färg.
 Första utlägget.
De block jag hittills sytt är bara uppsatt på designväggen.
 Alla åt samma håll.
Ett annat mönster.

Nu fortsätter jag att sy ihop de andra, det är blått, grönt, brunt och svart kvar. Tyckte när jag bara lagt ut några stycken block att det bara var ett virrvarr av tråkiga färger, men nu när jag sytt ihop dem och lagt färgerna ihop så ser det riktigt bra ut. en del av lapparna var riktigt fula, men det syns inte tillsammans med de andra.

söndag 13 januari 2013

Designvägg

Nu har jag bott i mitt nya syrum ett tag, jag har ännu inte fått den ordning som jag vill ha men idag kom min designvägg på plats.
 En designvägg kräver ju lite plats, det finns olika lösningar. Jag har en vägg som passar bra, bakom två dörrar. Här är dörrarna öppna, den vänstra är en garderobsdörr och den högra leder ut till tv-rummet.
 Här är båda dörrarna stängda och här är designväggen. Den är 120 cm bred för att tretex-skivan köps så och den är 205 cm hög. Jag klädde med ett flanellakan från Jysk, det var tyvärr ganska tunt så jag klädde först skivan med ett lakan.
 Min gamla designvägg användes bara som anslagstavla...
 Över skrivbordet har jag hyllor.
Under snedtaket har jag ställt 3 st Malmbyråer från Ikea. Just nu vill jag inte visa fler bilder, rummet är fortfarande lite rörigt. Jag väntar på att maken ska såga till en bänkskiva till en byrå där jag kan klippa, skära, rita och stryka.